Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 – 3,5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
- Keten tohumu (isteğe bağlı)
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, un ve kabartma tozu eklenerek karışım yoğurulup hamur kıvamına getirilir.(un yavaş yavaş kıvama nazaran eklenir).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp yuvarlanıp biçim verilir.
- Tepsiye dizildikten sonra üzerine yumurta sürülür ve çörek otu, susam, keten tohumu dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

