Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 – 3,5 su bardağı un
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Keten tohumu (isteğe bağlı)

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, un ve kabartma tozu eklenerek karışım yoğurulup hamur kıvamına getirilir.(un yavaş yavaş kıvama nazaran eklenir).
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp yuvarlanıp biçim verilir.
  3. Tepsiye dizildikten sonra üzerine yumurta sürülür ve çörek otu, susam, keten tohumu dökülür.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Kreması İle Dubai Tatlısı
Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake)
Mantarlı Semizotu Çorbası
Çilekli Magnolia
Orman Meyveli Chessecake
Soya Soslu Ballı Tavuk
Hdabla | © 2025 |