Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
Sos için;
- 1 paket puding
- 2.5 su bardağı süt
Süs için;
- Toz antep fıstığı
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütü tencereye boşaltalım, üstüne tüm malzemeyi koyup kısım ateşte karıştırarak pişirelim.
- Altı kaynaya kadar karıştıralım, sonra sıcak biçimde tart kalıpına boşaltalım sonra dolapta bekletelim.
- Sosu için; 2. 5 su bardağı sütü öteki tencereye alıp üstüne puding boşaltıp pişirelim.
- Pişirdikten sonra soğuyan tatlımızı aksi çevirip içine döküp tekrar soğumaya bırakalım.
- 1 saat sonra kesip servis yapabilirsiniz, elinizde ne gereç varsa süsleyip afiyet olsun 🙏.
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


