Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram teremyağ
- 1 adet yumurta akı dışına sarısı içine
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- 1 adet yumurta akı
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene, oda ısısında teremyağı, sıvı yağ, bir yumurta sarısı, nişasta, kabartma tozu, tuz ve denetimli olarak unu ek ederek birlikte kulak göğsü kıvamında olacak formda, kurabiye hamurunu yoğurun.
- Daha sonra kurabiye hamurunu,15 dakika buzdolabında, bekletin.
- Ardından kurabiye hamurunu, istediğiniz biçimi vererek. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Ardından evvelden ısıtılmış, fanlı ayarda. 170 derecede 25 dakika denetimli olarak kurabiyeyi, pişirin.
- Kurabiye piştikten sonra, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🌺. Herkese sağlıklı huzurlu memnun bayramlar diliyorum 🙏🌷
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



