Sütlü Balkabağı Çorbası

Sütlü Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram bakabağı
- 1 büyükçe kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kereviz sapı
- 4 diş sarımsak
- 7 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tepeleme zerdeçal
- 1 çay kaşığı tepeleme zencefil
- 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
- 1.5 litre su (6 su bardağı kadar)
- 2 su bardağı süt
Sütlü Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı alalım ,soğanı doğrayıp kavuralım, doğradığımız havuç ,patates ,kereviz sap ve kabakları sarımsağı ekleyip hepsini bir biraz kavuralım .
- Üzerine kaynar suyu varsa kemik tavuk yada et suyu varsa bir kısmını bundan ekleyebilirsiniz benim buzluğumda ilikli kemik suyu vardı ondan ekledim.
- Kapağını kapatalım sebzeler yumuşayıncaya dek pişirip çabucak blendardan pürüzsüzce geçirip tekrar ocağa alalım .
- Sütün üzerine çorbadan 1- 2 kepçe döküp karıştırıp çorbaya ekleyelim .
- Baharatları, tuzu da ekleyip karıştıralım bir 5 dakika sonra altını kapatalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ biraz zeytinyağını kızdırıp 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ekleyip karıştırıp dökün çorbamız hazır.
Sütlü Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













