Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Soğuduktan sonra: 100 ml sıvı krema
Çikolata sosu için:
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 85 gram tablet çikolata
Kadayıf tabanı için:
- 75 gram tel kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıf hazırlama; Tavada tereyağını eritin, tel kadayıfı ekleyin.
- Orta ateşte şekeri ekleyerek 2-3 dakika kavurun.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Muhallebi imali; Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alın.
- Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
- Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun (üzeri kabuk tutmasın diye karıştırabilirsiniz).
- Soğuyunca içine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle 1–2 dakika çırpın.
- Çikolata sosu; Tencereye süt, un, nişasta ve çikolatayı alın.
- Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp hafif ılımaya bırakın.
- Servis sıralaması; Kaselerin altına kavrulmuş kadayıftan 2 yemek kaşığı koyun.
- Üzerine muhallebiyi dökün.
- En üstüne çikolata sosunu ekleyin.
- Üzerini tekrar az ölçü kadayıfla süsleyin (isteğe bağlı).
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin, soğuk servis yapın.
Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

