Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Soğuduktan sonra: 100 ml sıvı krema

Çikolata sosu için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 85 gram tablet çikolata

Kadayıf tabanı için:

  • 75 gram tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıf hazırlama; Tavada tereyağını eritin, tel kadayıfı ekleyin.
  2. Orta ateşte şekeri ekleyerek 2-3 dakika kavurun.
  3. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Muhallebi imali; Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alın.
  5. Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  6. Göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
  7. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun (üzeri kabuk tutmasın diye karıştırabilirsiniz).
  8. Soğuyunca içine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle 1–2 dakika çırpın.
  9. Çikolata sosu; Tencereye süt, un, nişasta ve çikolatayı alın.
  10. Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  11. Ocaktan alıp hafif ılımaya bırakın.
  12. Servis sıralaması; Kaselerin altına kavrulmuş kadayıftan 2 yemek kaşığı koyun.
  13. Üzerine muhallebiyi dökün.
  14. En üstüne çikolata sosunu ekleyin.
  15. Üzerini tekrar az ölçü kadayıfla süsleyin (isteğe bağlı).
  16. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin, soğuk servis yapın.

Çıtır Kadayıflı Çikolatalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ebruli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İftar Davet Masası
Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı)
Şifa Deposu Tavuk Çorbası
Limonlu Kek
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)
Spoonful
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet