Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket vanilin

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ile şekeri çırpalım şeker eriyince kenara koyalım beklesin.
  2. Tereyağını uygun bir tencereye alalım. Eriyince unu ekleyelim. Yeterlice rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Unu kavurduktan sonra şekerli sütü yavaş yavaş tencereye ekleyelim düzgünce karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirelim.
  4. Kaynadıktan sonra 10 dk kısık ateşte pişsin muhallebisi. Uygun borcama muhallebiyi dökelim.
  5. 200 derece ısınmış fırına koyalım üstü kızarınca alıyoruz ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😊

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Cheesecake Tarifi
Havuçlu Cezerye
Glutensiz Kıymalı Pide
Dubai Çikolatası
İlginç Sunumlar (Çocuklar İçin)
Çok Pratik Şalgamlı Kuskus Salatası (Az Malzemeli)
Hdabla | © 2025 |