Süt Helvası
Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilin
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ile şekeri çırpalım şeker eriyince kenara koyalım beklesin.
- Tereyağını uygun bir tencereye alalım. Eriyince unu ekleyelim. Yeterlice rengi dönene kadar kavuralım.
- Unu kavurduktan sonra şekerli sütü yavaş yavaş tencereye ekleyelim düzgünce karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra 10 dk kısık ateşte pişsin muhallebisi. Uygun borcama muhallebiyi dökelim.
- 200 derece ısınmış fırına koyalım üstü kızarınca alıyoruz ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😊
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








