Sufle Tarifi

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram bitter
  • 125 gram tereyağı

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim ve ocağı kapatalım.
  2. İçerisine çikolatayı ekleyelim, karıştırarak erimesini sağlayalım.
  3. Kek harcı için farklı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Süt, tuz, erittiğimiz tereyağlı çikolatalı karışım, un ve kakaoyu ek ederek tüm gereçler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
  5. Kullanacağımız kapları tereyağı ile yağlayalım. Bu biçimde yağladığımızda suflelerimiz kabından rahatlıkla ayrılacaktır.
  6. Sufle hamurumuzu kaplara eşit bir biçimde paylaştıralım.
  7. Suflelerimizin ortasına bitter çikolata batıralım. Bu etap mecburî değil, dilerseniz çikolata batırmadan da hazırlayabilirsiniz.
  8. Suflelerimizi evvelce ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 8 veya  10 dakika pişmeye bırakalım. Şayet kaplarınız küçükse 8 dakika pişirmenizde kâfi gelecektir. Fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  9. Sürenin sonunda fırından aldığımız sufleleri servis edelim.   deneyeceklere şimdiden “. Afiyet olsun.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Köfte Yemeği
Fit Brownie
Turşulu Köz Biberli Tarator
Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Basit Sushi
Tavada Künefe Tarifi
Hdabla | © 2024 |