Sufle Tarifi

Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gram bitter
- 125 gram tereyağı
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim ve ocağı kapatalım.
- İçerisine çikolatayı ekleyelim, karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Kek harcı için farklı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt, tuz, erittiğimiz tereyağlı çikolatalı karışım, un ve kakaoyu ek ederek tüm gereçler güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
- Kullanacağımız kapları tereyağı ile yağlayalım. Bu biçimde yağladığımızda suflelerimiz kabından rahatlıkla ayrılacaktır.
- Sufle hamurumuzu kaplara eşit bir biçimde paylaştıralım.
- Suflelerimizin ortasına bitter çikolata batıralım. Bu etap mecburî değil, dilerseniz çikolata batırmadan da hazırlayabilirsiniz.
- Suflelerimizi evvelce ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 8 veya 10 dakika pişmeye bırakalım. Şayet kaplarınız küçükse 8 dakika pişirmenizde kâfi gelecektir. Fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız sufleleri servis edelim. deneyeceklere şimdiden “. Afiyet olsun.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






