Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk pirzola
- 1 paket mantar
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane havuç
- 2 bardak arpa şehriye
- 3 bardak ılık su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirzolaları sıvı yağda kızartın.
- Aynı yağ içerisinde soğanları ve mantarları soteleyin.
- Havuç, kırmızı biber, karabiber ek edin.
- 2 bardak arpa şehriye, 3 bardak ılık su ile pilavı yüksek ateşte, tavukları da yerleştirip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra tabağa alırken üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

