Yoğurt Çorbası

Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre su
  • Tuz

Üstüne ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Biraz nane kurusu yahut kaymak yağı

Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pirinçlerimizi güzelce yıkayıp tenceremize alalım .
  2. Üstüne yoğurdu ,yumurtayı, unu koyalım ve karıştıralım .
  3. Daha sonra suyunu ekleyip çorbamız kaynanana kadar çırpma teliyle karıştıralım.
  4. Çorbamız kaynadıktan sonra 20/25 dakika pişirip en son tuzunu atalım sonra altını kapatalım.
  5. Ayrı bir tencerede tereyağ yahut sıvı yağı ısıtıp ,üstüne kuru naneyi ekleyelim .
  6. Çorbamızı servis tabağına alıp üstüne naneli sosu yahut kaymak yağını dökelim afiyet olsun 😋😋😋😋.

Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İrmik Kesmesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kabak Yemeği
Salçalı Sosis
Porsiyonluk Rulo Pasta
İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası
Tahinli Susamlı Kurabiye
Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |