Su Böreği Tadında Aşırı Pratik Tepsi Böreği

Su Böreği Tadında Çok Pratik Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır yufka (5-6 adet)

Sosu için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İç gereç;

  • Dilediğiniz iç malzemeyi tercih edebilirsiniz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • Tercihen susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

Su Böreği Tadında Çok Pratik Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosumuz için gerekli olan tüm gereçleri uygun bir kabın içerisinde karıştıralım.
  2. Sonrasında 1 adet yufkayı tepsinin tabanını yağlayarak düzgün bir formda serelim.
  3. Ardından 1 yufkayı 3-4 eşit kesime ayırarak hazırlamış olduğumuz sosa batırıp çıkaralım ve yufkanın üzerine ekleyelim.
  4. Ardından hazırlamış olduğumuz iç materyalin yarısını ekleyip üstüne kalan 2 adet yufkayı kesimlere ayırıp sosa bulayıp birebir süreci tekrarlayalım.
  5. Son kalan yufkayı böreğimizin üstüne sererek üstüne yumurtamızı sürüp dilimleyelim.
  6. 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsunnnnm❤️🌸🙏.

Su Böreği Tadında Çok Pratik Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorba
Mayasız Şipşak Poğaça
Kestaneli Pilav
Çilekli Pasta (Pratik Kolay Borcam Pastası Ve Aynı Zamanda Çok Lezzetli)
Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)
Tuzlu Çubuk Kurabiye
Hdabla | © 2025 |