Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)

Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı un (ben hafif sert olacak formda ayarladım)
  • Bir tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Patates
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Soğan

Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ezip içerisine doğradığımız soğanı ve baharatları atıp karıştırıyoruz. Oluşan harcı bir kenara koyup hamura geçiyoruz.
  2. Hamur için; unu yoğurma kabına koyup azar azar su ekliyoruz ve hamurumuz kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Ele yapışmayan, hafif sert bir hamur olacak.
  3. Sonra elde ettiğimiz hamuru ne çok ince, ne çok kalın olacak halde açıp bir su bardağı ile yuvarlak olacak halde kesiyoruz. İçerisine patates harcından koyup balıksırtı üzere içe bükerek kapatıyoruz.
  4. Ben biraz dinlenmesi ve tepsermesi için beklettim böylelikle dağılmıyor sizde bir saat kadar bekletebilirsiniz.
  5. Ardından kaynayan suya atıp pişiriyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı sos dökerek servis ediyoruz afiyet olsun.

Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kete
El Açması Balkabağı Böreği
Tereyağlı Açma
Kabak Mücver (Fırın Tadında)
El Açması Pırasalı Börek
Sütlü Domates Çorbası
Hdabla | © 2024 |