Arabaşı Hamuru

Arabaşı Hamuru Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su (kaynamış)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 çay bardağı un (elenmiş)
  • 6 su bardağı su (oda sıcaklığında)

Arabaşı Hamuru Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye 4 su bardağı kaynamış suyu alıp 2 tatlı kaşığı tuz ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
  2. Su kaynarken elenmiş olan 2 su bardağı ve 1 çay bardağı unu bir kaba ek edelim.
  3. Kaynayan suyun altını kısalım ve ocakta bekletelim.
  4. 6 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu unumuza yavaş yavaş ek ederek yeterlice karıştıralım.
  5. Su ve un karışımını ocaktaki kaynamış olan suyumuza süzek ile süzerek ilave edelim ve daima karıştıralım. Bu süreç süratli bir biçimde olması gerek.
  6. Karışımı hiç durmadan toparlanana kadar karıştıralım.
  7. Alt ısısı biraz harlı bir biçimde olacak, fokurdayıp kaynayan hamurun hafif toparlandıktan sonra ısısını düşürelim.
  8. Altını kapatıp bir 5 dakika daha ocağın üstünde daima karıştıralım.
  9. Borcamı/tepsiyi su ile ıslatıp suyu dökelim ve katılaşan hamurumuzu borcama/tepsiye yayalım. Afiyet olsun.

Arabaşı Hamuru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Mantı (Hingel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kupta Muz
Hindistan Cevizli Kurabiye
Babamın Melemen Tarifi
Trabzon Çikolatası
Çikolatalı Cevizli Kurabiye (Videolu)
Bal Kabaklı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet