Arabaşı Hamuru

Arabaşı Hamuru Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı su (kaynamış)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 çay bardağı un (elenmiş)
- 6 su bardağı su (oda sıcaklığında)
Arabaşı Hamuru Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 4 su bardağı kaynamış suyu alıp 2 tatlı kaşığı tuz ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Su kaynarken elenmiş olan 2 su bardağı ve 1 çay bardağı unu bir kaba ek edelim.
- Kaynayan suyun altını kısalım ve ocakta bekletelim.
- 6 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu unumuza yavaş yavaş ek ederek yeterlice karıştıralım.
- Su ve un karışımını ocaktaki kaynamış olan suyumuza süzek ile süzerek ilave edelim ve daima karıştıralım. Bu süreç süratli bir biçimde olması gerek.
- Karışımı hiç durmadan toparlanana kadar karıştıralım.
- Alt ısısı biraz harlı bir biçimde olacak, fokurdayıp kaynayan hamurun hafif toparlandıktan sonra ısısını düşürelim.
- Altını kapatıp bir 5 dakika daha ocağın üstünde daima karıştıralım.
- Borcamı/tepsiyi su ile ıslatıp suyu dökelim ve katılaşan hamurumuzu borcama/tepsiye yayalım. Afiyet olsun.
Arabaşı Hamuru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






