Dereotlu Poğaça (Kıyır Kıyır)

Dereotlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (erit-ılıt)
  • 2 adet yumurta (1’nin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 damla limon
  • 2 yemek kaşığı peynir
  • 1 avuç dereotu (doğranmış)
  • 3 su bardağı un (lütfen denetimli ekleyin ele yapışmayan bir hamur olması yeterli)

Dereotlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun küçük bir tavada margarini eritelim ve altını kapatıp ılımaya bırakalım (çok erimesine gerek yok).
  2. Elimizi yakmayacak kıvama geldiğinde uygun bir kaba erittiğimiz yağı alalım zeytinyağı,yoğurt,tuz ve yumurtayı alıp karıştıralım, homojen bir kıvam aldıktan sonra 1 su bardağı unu ekleyelim.
  3. Üzerine kabartma tozu ve karbonatı ekledikten sonra 4-5 damla limonumuzu ekleyelim ve geri kalan unu denetimli ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Ardından peynirimizi ve doğradığımız dereotunu ek edip gereçler karışana kadar uygunca yoğuralım.
  5. Hamurumuzu 5-10 dakika dinlenmeye bırakalım hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve elimizle yavaşça bastıralım.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz yahut hafif yağladığımız tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürelim.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana pişirelim.

Not; kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml.

Su bardağı ölçüsü 200 ml.

Poğaçaları ne kadar çok kızartırsanız o kadar çok kıyır kıyır ve daha hoş olacaktır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙂.

Dereotlu Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Baileys Dondurma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Pişi
Cool Lime: Yazın Ferahlatan Tadı
Erişteli Makarna
Ev Yapımı Lahmacun
Hdabla | © 2024 |