Siyez Unlu Mayalı Poğaça

Siyez Unlu Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker ( diyette olanlar için ben eklemiyorum)
- Aldığı kadar siyez unu ( 3 bardak civarı)
İç harcı için ;
- Yarım bağ maydanoz
- Peynir
Siyez Unlu Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı su ve süt ocakta serçe parmak yakmayacak derecede ısıtılır.
Ilık su süt karışımına maya sıvı yağ tereyağ,şeker, tuz yumurta eklenerek güzelce çırpılır. - Siyez unu olağan unlar üzere bir yapıda olmadığı için unu göz kararı yavaş yavaş eklerken bir yandan hamur yoğrulur.
- Hamurumuz ele yapışan bir kıvam alınca mayalanma süreci için üzeri kapatılır.
(ben hamuru geceden hazırlayıp kapak kapalı formda buzdolabında beklettim. ). - Mayalanan hamur biçim verilir iç gereci eklenir.
- Ele çok yapışıyorsa avuç içleri şu ile ıslatılarak biçim verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek tekrar tepsi mayası için bekletilir.
- 200 derecelik fırında 30 35 dk pişirilir.
- Pişen hamurlar fırından çıkar çıkmaz üzerine su serpilerek bir bez ile kapatılıp yumuşaması beklenir.
Veeee sonuç pamuk üzere poğaçalar sofranızda.
Siyez Unlu Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






