Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kaşık dolu dolu tereyağı
- 2 yumurta birinin sarısı üzerine
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceliğimiz şerbet şerbetin soğuk olması gerekiyor şekerle suyu karıştırıp, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra bir kaç limon damlası atıp 5 dk kaynamasını sağlıyoruz ve soğuması için kenara koyuyoruz.
- Bir kaba tereyağı yumurta irmik pudra şekeri vanilya kabartma tozunu koyup, onları bir harmanlıyoruz daha sonra azar azar ununuda ekleyip, ele yapılmayacak biçimde bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru cevizden daha büyük kesimler alıp hal veriyoruz, ortalama 25 adet çıkıyor üzerine biçim verip yumurta sarısını sürdükten sonra evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Tatlı sıcak şerbet tam soğuk olacak biçimde fırından çıktıktan 4 dk sonra falan şerbetini dökebilirsiniz. 1 gün dinlenince dinlenmiş olup daha lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










