Fırında Uskumru

Fırında Uskumru Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet uskumru
  • 2-3 adet orta uzunluk patates
  • 3-4 adet orta uzunluk soğan
  • 2-3 adet orta uzunluk havuç
  • 2-3 adet biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Baharatlar
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Fırında Uskumru Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıklar temizlenir güzelce yıkanır.
  2. Sebzeler yıkanır ve yuvarlak olacak halde dilim dilim kesilir.
  3. Sebzeler bir kapta salça, zeytinyağı, su, tuz ve baharatlar ile karıştırılır.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeler karışık dizilir.
  5. Dizilen sebzelerin üzerine balıklar ek edilir.
  6. Kalan zeytinyağlı baharatlı karışımdan balıkların üzerine de sürülür.
  7. Balıkların içine sarımsak ve limon dilimleri konulur.
  8. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40-45 dk pişirilir.
  9. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Fırında Uskumru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Sarması
Şekilli Meyveler (Kirpi Ve Yunuslar)
Hamsi Pilavı
El Açması Gözleme
Patatesli Kıymalı Rulo
Körili Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |