Sebzeli Fırında Soman (Soslu)

Sebzeli Fırında Soman (Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet somon balığı dilimlenmiş
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1-2 tane defne yaprağı
Sosu için ;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kekik
- Pul biber
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım limon
Sebzeli Fırında Soman (Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce uygun tepsimize patates ve soğanları dilimleyip dizelim.
- Sosunumuzu hazırlayalım bir kaseye zeytinyağı, pulbiber, kekik, karabiber ve toz biberimi ekleyelim tuzumuzu atıp yarım limon sıkıp hoş bir sos elde edelim.
- Yaptığımız sosu somun balığını yıkadıktan sonra sürelim her yerine gelecek formda.
- Sosladığımız somonları tepsimize yerleştirelim sarımsaklarımızı soyup istediğimiz yere koyabiliriz (ben sarımsakları doğrama ve ezme daha acı bir tat verdiği için tüm koyuyorum siz istediğiniz halde yapabilirsiniz).
- Sosumuzdan kalan kısmı tepsimizde gezdirelim domatesleri isteğe nazaran dilimleyip kenarlara yerleştirelim defne yaprağı isteğe nazaran koyabilirseniz.
- 180° evvelden ısıtılmış fırınımıza koyup 30 dakikada pişirinim pişme derecesini istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz afiyet olsun😋.
Sebzeli Fırında Soman (Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












