Sebzeli Fırında Soman (Soslu)

Sebzeli Fırında Soman (Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet somon balığı dilimlenmiş
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1-2 tane defne yaprağı

Sosu için ;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kekik
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım limon

Sebzeli Fırında Soman (Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce uygun tepsimize patates ve soğanları dilimleyip dizelim.
  2. Sosunumuzu hazırlayalım bir kaseye zeytinyağı, pulbiber, kekik, karabiber ve toz biberimi ekleyelim tuzumuzu atıp yarım limon sıkıp hoş bir sos elde edelim.
  3. Yaptığımız sosu somun balığını yıkadıktan sonra sürelim her yerine gelecek formda.
  4. Sosladığımız somonları tepsimize yerleştirelim sarımsaklarımızı soyup istediğimiz yere koyabiliriz (ben sarımsakları doğrama ve ezme daha acı bir tat verdiği için tüm koyuyorum siz istediğiniz halde yapabilirsiniz).
  5. Sosumuzdan kalan kısmı tepsimizde gezdirelim domatesleri isteğe nazaran dilimleyip kenarlara yerleştirelim defne yaprağı isteğe nazaran koyabilirseniz.
  6. 180° evvelden ısıtılmış fırınımıza koyup 30 dakikada pişirinim pişme derecesini istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz afiyet olsun😋.

Sebzeli Fırında Soman (Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Havuçlu Hindistan Cevizli Fit Toplar (Diyete Uygun)
Patates Püreli Mantar Sote
Tavuk Tandır Düdüklüde
Gerçek Tekirdağ Köftesi Tarifi
Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |