Patates Püreli Mantar Sote

Patates Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 3 -4 adet büyük patates
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz

Mantar sote için;

  • 2 paket mantar
  • 3 adet soğan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • Pulbiber
  • Tozbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayalım, akabinde haşlanmış patateslerin içerisine tereyağ ,kaşar peyniri ve yarım su bardağı süt ekleyip güzelce ezelim püre hazır.
  2. Püreyi borcama yayalım.
  3. Mantar sote için soğanları kırmızı ve yeşil biberleri ortadan bölüp yarım ay halinde doğrayalım.
  4. Tavaya bol sıvı yağında alalım ,kavuralım .
  5. Ardından baharatları ekleyip, mantarların kabuğunu soyduktan sonra doğramadan tavaya alıp güzelce pişirelim.
  6. Püre üzerine ekleyip fırınlayalım 10 dk sonra servise hazır.

Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Peynirli Krep Dürüm
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Brownie (Yağ, Şeker, Un, Yumurta Yok)
Kalburabastı
Portakallı Kurabiye
Harika Waffle Tarifi
Peynirli Çiğ Köfte Böreği
Fırında Karnabahar-Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |