Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 4,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal rendesi
Üzeri için;
- 3 adet portakal
- 150 gram bitter yahut sütlü çikolata
Süslemek için;
- İnce çekilmiş fındık içi (isteğe bağlı değişir)
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri kabımıza alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Elde ettiğimiz hamurumuzu bir oklava yahut merdane yardımı ile ne çok ince ne çok kalın açıyoruz.
- Portakallarımızın boyutuna uygun bir aparat ile (bardak, kavanoz vb) hamurumuza form verip üzerine dilimlenmiş portakallarımızı yerleştiriyoruz (portakalları incecik dilimleyip bir bez ya da peçete yardımı ile suyunu almalısınız)
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz (siz fırınınızın ısınma biçimine nazaran süreyi ayarlayabilirsiniz her fırın tıpkı derecede pişirmez)
- Kurabiyeler düzgünce soğuduktan sonra çikolatamızı benmari tarzı eritip, bir kaşık ile ince katman halinde sürüyoruz çikolata donmadan evvel fındıkları ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz. Çikolata donduktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

