Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 kase pilavlık bulgur (orta uzunluk kase)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmayacak
- Yarım yemek kaşığı salça
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı patlıcanı biberi domatesi küçük küçük küp küp doğruyoruz sonra tereyağını tencereye alıyoruz soğanı kavuruyoruz.
- Ardından biber, biberin akabinde patlıcan. Patlıcandan sonra domates bir arada kavuruyoruz en sonda ve salçamızı ekliyoruz.
- Biraz o denli de kavurduktan sonra bulgurumuzu ekliyoruz tuzumuzu ekliyoruz ve bulgur ölçüsü olarak kullandığımız kase ile 3 kase su katıyoruz, kapağını kapatıyoruz.
- Kaynamaya geçince altını kısıyoruz büsbütün. 25 – 30 dk. Hazır deneyeceklere afiyet olsun ☺️🌸
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
