Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan

İç harçı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Toz kırmızıbiber
  • Yedi baharat
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlarımızı ince ince doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletip kurulayalım.
  2. Sıvıyağ sürüp fırında hafif kızartalım(maksat katlanması aslında sonradan yeniden pişirceğiz).
  3. İç harcı için kıyma,rendelenip suyu sıkılmış patatee ve soğanı kabımıza alalım.
  4. İstenilen baharatlarıda ekleyip karıştıralım.
  5. Pişen patlıcanlarımızın üzerine iç harcını koyup rulo formda saralım.
  6. Benim üzere ister şişe takip istersenizde tepsiye dizip pişirebilirsiniz.Ben şişe taktım.
  7. Üzerine salçalı suyunu koyup 200 dercelik fırında birinci üzerine yağlı kayıt sararak biraz pişirdim sonra açıp birazda üzerinin kızarmasını sağladım.
  8. Yanında pilavla servis ettim.
    Afiyet olsun🌸.

Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzu Göbeği Kavurması
Yulaf Lapası
Balon Gibi Pişi Tarifi
Bebek Kilo Aldırıcı Kahvaltı
Yumuşacık Köfte
Kolay Şerbetli Tatlı
Hdabla | © 2025 |