Tahinli Çörek

Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı(sarısı çöreklerin üstüne)
  • Aldığı kadar un (Hamur yumuşak olacak, bardak 250ml)

İçi için;

  • 1 kase tahin
  • 3 yemek kaşığı tozşeker

Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba maya, şeker ve tuzu koyup, üzerine ılık süt ve su karışımını döküp karıştıralım.
  2. Maya güzelce eridikten sonra 1bardak sıvı yağ, 2yumurta beyazını koyalım.
  3. Daha sonra unu azar azar ek edip hamuru yoğuralım.
  4. Ne katı, ne cıvık, yumuşak bir hamur olana kadar unu ek edip yoğuralım.
  5. Üzerini kapayıp bir saat mayalandıralım.
  6. Tahin ve şekeri karıştıralım.
  7. Hamurdan kesimler alıp tezgahta elimizle açalım.
  8. Tahinli karşımdan çokça sürüp rulo formuna getirelim.
  9. Kendi etrafında döndürüp açma hali verelim.
  10. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
  11. Susam serpip 200derecede pişirelim. Afiyet olsun😍.

Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Pilav
Çıtır Soğan Kızartması
Avokado Tost
Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif)
Bol Soslu Islak Kek
Coleslaw Salata
Hdabla | © 2024 |