Sade Poğaça Tarifi
Sade Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yaş maya
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Sade Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtanın akını bir kaba boşaltın ve daha sonra sıvı yağ, ılık sütü ek edin. Ilık suyu ve yaş mayayı ,tuzunu ekleyin ve şekerini düzgünce karıştırın.
- Daha sonra ununu koyalım düzgünce yoğuralım ve hamurumuz ele alınacak kadar olduysa hamur hazırdır ve hamurumuz 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalandıysa poğaçamızı daireler halinde yuvarlayalım ve yumurtanın sarısını sürüp, 250 derecede alt üst pişirilir. Sade poğaça tanımı servise hazırdır. İstediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz. ✨
Sade Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









