Sade Poğaça Tarifi

Sade Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yaş maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Sade Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtanın akını bir kaba boşaltın ve daha sonra sıvı yağ, ılık sütü ek edin. Ilık suyu ve yaş mayayı ,tuzunu ekleyin ve şekerini düzgünce karıştırın.
  2. Daha sonra ununu koyalım düzgünce yoğuralım ve hamurumuz ele alınacak kadar olduysa hamur hazırdır ve hamurumuz 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Hamur mayalandıysa poğaçamızı daireler halinde yuvarlayalım ve yumurtanın sarısını sürüp, 250 derecede alt üst pişirilir. Sade poğaça tanımı servise hazırdır. İstediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz. ✨

Sade Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düdüklüde Orman Kebabı
Muzlu Smootie
Şahane Bisküvili Pasta
Kuzu Gerdan
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi)
Çilekli Porsiyonluk Pasta
Hdabla | © 2025 |