Karnabahar Graten

Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabaharımızı bölüyoruz ,dileğiniz üzere yıkayıp tencereye alıyoruz üzeri geçene kadar kaynar su ekleyip tuzumuzu ekiyoruz yaklaşık 10-15 dk kadar karnabaharlar yumuşayana kadar pişiriyoruz denetimli pişirmekte yarar var dağılmaması için.
  2. Karnabahar haşlanırken sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Un hariç tüm gereçleri ekleyıp güzelce karıştırıyoruz en son un ve kabartma tozunu ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  4. Haşalanmış karnabaharlarımızı bi tabaga alıp hafif ılımasını bekliyoruz.
  5. Ilımış olan karnabaharlarımı sosunun içine atıp hafif karıştırıyoruz uygun bir borcama sosa bulanmış karnabaharlarımı çıkartıyoruz ve üzerine kalan sosu güzelce döküyoruz.
  6. Tereyağımızı minik minik doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz.
  7. 180 derece üzeri hafif kızarana kadar pişiyoruz.
  8. Son olarak üzeri kızaran karnabahar gratenimizin üstüne rendelenmiş kaşar peynir ekliyoruz üzeri kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz.
  9. Üzeri kızardıktan sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🙂💐.

Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Herkesin Evinde Olan Malzemelerle Kısa Sürede Akşam Yemeği Menüsü
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haydari Tarifi (Videolu)
Soya Soslu Sebze Sote (Sebze Şöleni)
Bebek Pırasa Çorbası
Yumuşacık Pankek Tarifi
Tuzlu Kek
Fırınsız Balkabaklı Cheescake
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet