Hazır Yufkayla Baklava

Hazır Yufkayla Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 150 gram ceviz
  • 300 gram tereyağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Hazır Yufkayla Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yufkayı dizeceğimiz tepsiye nazaran yufkanın kenarlarını kesiyoruz, yufkanın yarısına gelene kadar seriyoruz .
  2. Ara orta eritilen tereyağdan sürebilirsiniz .
  3. Orta katmana ezilmiş ceviz döküyoruz .
  4. Üstüne tekrar kalan yufkaları koyuyoruz .
  5. Ara orta eritilen tereyağdan sürelim.
  6. Sonra baklava kısmına uygun görüntüler var oraya bakarak kesebilirsiniz fakat kare kesseniz daha uygun olur.
  7. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım içine limon sıkalım ocakta kaynayınca altını kısalım.
  8. 15 dk resen pişsin kıvam alsın.
  9. Sonra soğumaya alalım onu o soğurken baklavayı fırına koyalım 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. Kızarınca fırından alalım 10 -15 dk bekleyelim.
  11. Sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.

Not::: mutlaka 2 saat dinlensin o denli ikram edelim tam şerbeti çekip dinlenince lezzetli oluyor baya 🫶🏻🫶🏻🫶🏻.

Hazır Yufkayla Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Chia Yulaf
Diyet Pizza
Churchil (Sağlıklı İçecek)
Portakallı Çikolatalı Kek
Tavuk Midye Tava
Kolay Kurabiye
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found