Hazır Yufkayla Baklava

Hazır Yufkayla Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka
- 150 gram ceviz
- 300 gram tereyağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- Yarım limon
Hazır Yufkayla Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkayı dizeceğimiz tepsiye nazaran yufkanın kenarlarını kesiyoruz, yufkanın yarısına gelene kadar seriyoruz .
- Ara orta eritilen tereyağdan sürebilirsiniz .
- Orta katmana ezilmiş ceviz döküyoruz .
- Üstüne tekrar kalan yufkaları koyuyoruz .
- Ara orta eritilen tereyağdan sürelim.
- Sonra baklava kısmına uygun görüntüler var oraya bakarak kesebilirsiniz fakat kare kesseniz daha uygun olur.
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım içine limon sıkalım ocakta kaynayınca altını kısalım.
- 15 dk resen pişsin kıvam alsın.
- Sonra soğumaya alalım onu o soğurken baklavayı fırına koyalım 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kızarınca fırından alalım 10 -15 dk bekleyelim.
- Sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.
Not::: mutlaka 2 saat dinlensin o denli ikram edelim tam şerbeti çekip dinlenince lezzetli oluyor baya 🫶🏻🫶🏻🫶🏻.
Hazır Yufkayla Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




