Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel derin bir tencereye şeker ve suyumu koyuyorum. Düzgünce karıştırıyorum.
- Şekeri eriyinceye kadar bırakıyorum kaynamaya fokurdadıktan sonra dört beş damla limon suyu sıkıyorum on dk tekrar kaynatıyorum.
- Kaynattıktan sonra kenara alıp soğumasını bekleyin.
- 2 yumurta bir çay bardağı toz şekeri uygunca çırpıyoruz.
- Ardından bir çay bardağı sıvı yağ,1 su bardağı süt, limon kabuğu rendesini de ekleyip uygunca çırpıyoruz.
- Ardından 1,5 su bardağı irmik,1 su bardağından azcık fazla unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
- Daha sonra uygun bir borcama döküyoruz ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz.
- Fırın müddeti değişiklik gösterebilir siz kürdanla pişip pişmediğini denetim edersiniz canlarım.
- Daha sonra pişen revanimizi beş dakka beklektikten sonra soğuk şerbeti üzerine her yerine gelecek halde döküyoruz.
- Şerbetin çekmesini bekledikten sonra servis edebiliriz. Şimdiden herkese afiyet olsun canlarım yorumları ve fotoğrafları bekliyorum. ♥️♥️.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



