Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)

Arapların Helva Tanımı (Lezzeti Harika) İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası (olması şart)
  • 1 ince dilim limon
  • 1 bardak şeker
  • 1 buçuk su bardağı su

Bardak ölçüsü 200 ml

Arapların Helva Tanımı (Lezzeti Harika) Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbetimiz için bütün materyallerimizi tenceremizin içine alıyoruz.
  2. Şekerimizin erimesi için 3-5 dakika karıştırıyoruz .
  3. Sonra ocağımızın üzerine alıyoruz ve akabinde çabucak tavamızın içine yağımızı ek ediyoruz.
  4. Biraz ısındıktan sonra unumuz ve nişastamızı ek ediyoruz,kavuruyoruz ,orta ateşte yakmadan .
  5. Sonra da 5 dakika kaynayan şerbetimizi bir çömçe yardımıyla yavaş yavaş kavurmuş olduğumuz helvamızın üzerine ek ediyoruz .
  6. Bir taraftan da süratli olacak formda karıştırıyoruz ve şerbetini çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Şerbetini çektikten sonra bir 5 dakika daha ocağımızın üzerinde kavurup sonra ocağınızın üzerinden alıyoruz ve servis tabağımızın üzerine alıyoruz .
  8. İstediğiniz materyal ile süslüyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Arapların Helva Tanımı (Lezzeti Harika) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Peynirli Salamlı Börek Tarifim
İçi Dolu Balparmak Tatlısı
Reyhan Şerbeti (Videolu)
Bisküvili Latte Pasta
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet
Hdabla | © 2024 |