Tavuklu Yulaflı Salata

Tavuklu Yulaflı Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı nohut
- 10 adet kornişon turşusu
- Çeyrek demek dereotu
- 1 konserve mısır
- 2 adet yufka
- 10 adet ceviz
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- Sarımsak
- Mayonez
- Kırmızı toz biber
Tavuklu Yulaflı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü haşlayıp didikliyoruz.
- Nohutu haşlıyoruz.
- Kornişonları ve dereotunu doğruyoruz.
- Didiklenmiş tavuk göğsünü ,nohutu ,kornişonları, dereotunu, mısırı ,karıştırma kabına alıyoruz.
- Ayrı bir kasede yoğurt ,tuz, mayonez ve sarımsağı karıştırıyoruz.
- Tavuklu harç ile yoğurdu harmanlıyoruz.
- Cevizlerimizi yağda hafif kavurup üzerine kırmızı toz biber ekliyoruz.
- Servis tabağına aldığımız salatamızın üzerine cevizleri yağla birlikte gezdiriyoruz.
- Yufkamızı ikiye bölüyoruz. Çöp şiş yardımı ile sarıp uçlarını su ile ıslatıp dilimliyoruz.
- Yufkaları kızgın yağda kızartıp salatamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Tavuklu Yulaflı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










