Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 buçuk su bardağı su
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbeti için tencereye su ve şekeri alın.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. 10 dakika kaynatın.
  4. Limon suyunu ekleyin.
  5. 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  6. Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, tereyağı, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp güzelce karıştırın unu ek edip kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın ve oval formu verin üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  9. Pişirme kağıdını tepsiden alın.
  10. Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.
  11. 1-2 saat tatlınızı dinlendirin.
  12. Dilediğiniz üzere süsleyip fıstık tozu süsleyin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden 🥰👍.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Poğaça
Soğuk Kahve
Perde Pilavı
Çilekli Magnolia
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!
Kaşarlı Poğaça
Hdabla | © 2024 |