Puf Puf Yumuş Poğaça

Puf Puf Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı(sarıları üzeri için)
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
İç harcı için;
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
Üstü için;
- Yumurta
- Çörek otu
- Susam
Puf Puf Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapacağımız kap içerisine ılık su, kuru maya ve şekerimizi alıp, mayamızın tepkiye girmesi için 10-15 dakika bekleyelim.
- Karışımımızın üzerine sıvı yağ, süt, tuz ve yumurta aklarımızı ekleyip, karıştırıyoruz akabinde unumuzu yavaş yavaş denetimli bir formda ekliyoruz.
- Hamurumuzu hoş bir formda yoğuruyoruz çok sert bir hamur elde etmiyoruz hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamurumuzu modüllere bölüp, içlerini ekliyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz.
- Tepsi mayası için 15 dakika bekliyoruz vakti olmayan beklemeyedebilir.
- Ardından tepsimizi 180 derece fırına koyuyoruz. Poğaçalarımızın pişmesi için 30-40 dakika bir mühlet veriyoruz fırından fırına farklılık gösterebilir denetim etmeliyiz ve yumuş poğaçalarımız yemeğe hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️
Puf Puf Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










