Pratik Porsiyonluk Rulo Pasta
Pratik Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti (soğuduktan sonra)
Üzeri için;
- Hazır çikolata sosu
Pratik Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebiyi hazırlayın tüm muhallebi materyallerini bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Koyu kıvama gelince ocaktan alın, tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Kek hamurunu hazırlayın yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın.
- Sıcak suyu ekleyip karıştırın.
- Kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ek edin.
- Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Keki pişirin yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek hamurunu dökün ve eşit halde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-22 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarın, tepside zıt çevirin ve biraz ılıdıktan sonra yağlı kağıdını çıkarın.
- Keki dilimleyin keki 3 cm genişliğinde dilimlere kesin.
- Her bir dilimi ikiye ayırarak, bir sıra halinde tepsiye dizin.
- Kremayı hazırlayın soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyin ve mikserle birkaç dakika çırpın.
- Kremanın yarısını kek dilimlerinin üzerine dökün ve eşit biçimde yayın.
- Diğer dilimlerinde tıpkı hal yapın.
- Rulo halinde sarın kek dilimlerini dikkatlice çok sıkmadan rulo halinde sarın ve sunum tepsisine yerleştirin.
- Üzerini süsleyin hazırladığınız çikolata sosunu ruloların üzerine gezdirin.
- Dilediğiniz formda süsleyin.
- Dinlendirin ve servis edin rulo pastayı buzdolabında bir mühlet dinlendirdikten sonra, çay yahut kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Pratik Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















