Tas Kebabı

Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana kuşbaşı
- 1 su bardağı su
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 orta uzunluk patates
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Patatesleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti düdüklüye alıp suyu ekleyelim ve haşlamaya bırakalım.
- Etimiz haşlanana kadar soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım, üzerine biberleri ve domatesi doğrayıp ekleyelim tekrar kavuralım.
- Sebzeler kavrulduktan sonra üzerine salça ve baharatları ekleyelim ve iki cins daha kavurduktan sonra haşlanmış eti de en son ekleyelim kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yağda kızartalım ve servis tabağına evvel etti sonra da patatesleri üzerine dökelim ve servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



