Sekilli Kurabiyeler

Sekilli Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram pastacı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı ilik su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 60 gram çikolata

Sekilli Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağlarımızı oda ısısına getiriyoruz daha sonra yumurta sıvı yağ ve suyu ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Pudra şekeri vanilin ve kabartma tozunu ek edip yavaş yavaş un ek ederek yoğuruyoruz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
  3. Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde beze alıp iki yağlı kağıt ortasında çok ince olmayacak biçimde açalım ve formlu kalıplarımızla hal verip aralıklı formda tepsiye dizelim.
  4. 200 derecede denetimli pişirelim altı hafif pembeleşince oldu demektir soğuması için kenara alalım.
  5. Üzerine benmari erittiğimiz çikolatayı isteğee bağlı halde dökelim ve çikolatası donması için 3. 4 dakika dolapta bekletip servis edebilirsiniz.

Sekilli Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ton Balıklı Salata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Yumuşacık Gelin Pastası
Ramazan Pidesi
Efsane Erişte Salatası
10 Dakikada Poğaça
Paça Suyu Tarifi
Kısır
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet