Sekilli Kurabiyeler

Sekilli Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram pastacı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı ilik su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 60 gram çikolata
Sekilli Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağlarımızı oda ısısına getiriyoruz daha sonra yumurta sıvı yağ ve suyu ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Pudra şekeri vanilin ve kabartma tozunu ek edip yavaş yavaş un ek ederek yoğuruyoruz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.
- Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde beze alıp iki yağlı kağıt ortasında çok ince olmayacak biçimde açalım ve formlu kalıplarımızla hal verip aralıklı formda tepsiye dizelim.
- 200 derecede denetimli pişirelim altı hafif pembeleşince oldu demektir soğuması için kenara alalım.
- Üzerine benmari erittiğimiz çikolatayı isteğee bağlı halde dökelim ve çikolatası donması için 3. 4 dakika dolapta bekletip servis edebilirsiniz.
Sekilli Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





