Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ayıklanmış bezelye
- 2 adet havuç
- 2 orta uzunluk patates
- 1 büyük soğan
- 2 dolu yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Sıvıyağ
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ tencereye alalım ,üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca küp küp doğradığımız havuçları ekleyelim.
- 1 dk kavurduktan sonra salçayı ve baharatları koyalım.
- Yine birebir formda doğradığımız patatesi(havuçlar biraz daha iri doğruyorum) ve bezelyeyide ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu koyalım.
- İçerisindeki sebzeler yumuşayana kadar pişirelim afiyet olsun.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








