Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ayıklanmış bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ tencereye alalım ,üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
  2. Soğanlar kavrulunca küp küp doğradığımız havuçları ekleyelim.
  3. 1 dk kavurduktan sonra salçayı ve baharatları koyalım.
  4. Yine birebir formda doğradığımız patatesi(havuçlar biraz daha iri doğruyorum) ve bezelyeyide ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu koyalım.
  5. İçerisindeki sebzeler yumuşayana kadar pişirelim afiyet olsun.

Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba
Çilek Reçeli
Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek)
Manisa Kebabı (Az Malzemeli)
Mısır Gevrekli Kurabiye
Yeşil Mercimekli Nohutlu Erişteli Çorba
Hdabla | © 2025 |