Portakal Tadının Gizli Rüyası (Cheesecake)
Portakal Tadının Kapalı Düşü (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler
Brownie için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nutella
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Cheesecake dolgusu için:
- 200 gram krem peynir (labne)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 portakalın suyu
Portakal Tadının Saklı Düşü (Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel cheesecake dolgusunu hazırlayalım.
- Krem peyniri, şekeri, yumurta sarısını, portakal suyunu ve vanilini çırpalım. Kenara alalım.
- Brownie karışımını hazırlayalım.
- Yumurta, süt ve nutellayı çırpalım.
- Sonra un, kabartma tozu ve tuzu ekleyelim.
- Yağladığımız borcama yahut açmalı kapamalı turta kalıbına browni karışımını dökelim.
- Ortasına cheesecake karışımını yayalım.
- Bi kaşıkla hafif karıştırarak mermer desen yapabilirsiniz. (çok oynatma katman kaybolmasın. ).
- 170 derece fırında 30-35 dk orta ara denetim ederek pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra soğutalım. Hatta 1-2 saat buzdolabında bekletelim, çok daha cheesecake olur. Afiyet olsun.
Portakal Tadının Kapalı Düşü (Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









