Tahinli Mantarlı Pilav Yatağında Bonfile

Tahinli Mantarlı Pilav Yatağında Bonfile Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bonfile
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kısım taze biberiye

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4-5 adet kestane mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 su bardağı su (3 su bardağı suya 1 su bardağı ilikli kemik suyu ekledim)

Tahinli Mantarlı Pilav Yatağında Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağını tabaya ekleyip eritin.
  2. Üzerine sarımsak ve biberiye ekleyip 1-2 dk kavurun.
  3. İçerisine etleri ekleyip ortalama 3-4 dk iki tarafını da çevirerek (içi sulu kalacak halde pişirin)
  4. Pişen etleri bir kenara alıp tavaya soğanları ekleyin,2-3 dk kavurun ve mantarları ek edin.
  5. Hafif karamel kıvamına gelen soğan ve mantara yıkanmamış pirinç ve tahin ek edip karıştırın.
  6. Ben risotto sistemi ile pişirmeyi tercih ettiğim için 2 bardak suyu azar azar ekleyip pirinçi daima karıştırdım.
  7. Kalan 2 bardak suyu ekleyip baharatlarını ek edin ve kapağını kapatarak ortalama 4-6 dk pişirin. (suyunu tam çekmeyecek, hafif canlı kalacak)
  8. Son olarak kapağı kapalı 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
  9. Risotto kendine has sistemi ile farklı pirinç kullanılarak yapılan bir çeşit pilavdır, taneleri hafif canlı kalır kıvamı tane tane olmamalıdır. Birebir pilav tanımını dilerseniz tüm suyunu tıpkı anda ekleyerek standart pilav pişirme tekniği ile de pişirebilirsiniz.

Tahinli Mantarlı Pilav Yatağında Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Gül Böreği
Dereotlu Peynirli Rulo Çörek
Hingel (Patatesli Mantı)
Elmalı Ve Yaban Mersinli Bebek Pankek
Leblebili Kurabiye
Şerbetli Kek (Süt Vs Su)
Hdabla | © 2025 |