Krep Suzette

Krep Suzette Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 200 ml süt
- 45 gram şeker
- 130 gram un
- 15 ml sıvı yağ
Şurup için;
- 100 gram toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 adet portakal rendesi
- Yarım limon suyu
- 200 ml portakal suyu
- 1 çay kaşığı nişasta
Krep Suzette Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep için materyalleri pürüzsüz olana kadar akışkan bir kıvama gelene kadar çırp.
- Tavayı ısıt yağla krepleri önlü gerili pişir.
- Ayrı bir tavada tereyağını erit akabinde portakal suyu, şeker, limon suyu ve limon kabuğunu ek et düzgünce kaynat nişastayı su ile açıp şuruba ekle düzgünce karıştır.
- Pişen kerepleri şuruba güzelce bulayıp üçe üçgen katlayıp servis et.
Krep Suzette Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





