Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane portakal
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Birkaç tane limon tuzu

Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalların kabuğunu soyalım.
  2. Beyaz yerlerinide hiç kalmayacak biçimde soyduktan sonra portakalı ortadan ikiye ayırıp içindeki beyazlakıları ve çekirdeklerini de alıp doğrayalım.
  3. Portakalları reçeli pişireceğimiz tencereye alalım.
  4. Şekeri üzerine ekleyip 3 saat kadar portakalın suyunu salmasını bekleyelim.
  5. Portakallar suyunu salınca ocağa alıp kaynamasını bekleyelim.
  6. Kaynadıktan çabucak sonra portakallar daha diriyken blender ile çok az çekelim.
  7. Limonun suyunu ve limon tuzunu ekleyip ocağın altını kısalım ve kaynamaya bırakalım.
  8. İstediğiniz kıvama nazaran ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Portakal Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Börek Tadında Fit Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Makarna
Kırmızı Biber Dolması
Salçalı Sosis
Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb)
Çilekli Magnolia
Cevizli Üzümlü Lezzet Topları
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.