Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane portakal
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Birkaç tane limon tuzu
Portakal Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalların kabuğunu soyalım.
- Beyaz yerlerinide hiç kalmayacak biçimde soyduktan sonra portakalı ortadan ikiye ayırıp içindeki beyazlakıları ve çekirdeklerini de alıp doğrayalım.
- Portakalları reçeli pişireceğimiz tencereye alalım.
- Şekeri üzerine ekleyip 3 saat kadar portakalın suyunu salmasını bekleyelim.
- Portakallar suyunu salınca ocağa alıp kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan çabucak sonra portakallar daha diriyken blender ile çok az çekelim.
- Limonun suyunu ve limon tuzunu ekleyip ocağın altını kısalım ve kaynamaya bırakalım.
- İstediğiniz kıvama nazaran ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Portakal Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
