Çikolatalı Kruvasan

Çikolatalı Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4-4.5 su bardağı un (undan una değişiklik gösteriyor denetimli koyun)

Arası için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında beklemiş olacak)

İç harcı;

  • Çikolatalı saralle

Çikolatalı Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un hariç tüm materyalleri koyup biraz karıştıralım.
  2. Daha sonra unu denetimli formda ekleyip ele yapışmayan un elde edelim.
  3. 1 saat mayalanmasını bekleyelim.
  4. Mayalanan hamuru un serptiğimiz masaya koyup biraz daha yoğuralğm ve hamuru iki eşit kesime bölelim.
  5. İlk hamuru 7 kesime ayıralım.
  6. Hamuru tek tek açalım ve ortalarına tereyağ sürelim.
  7. En son ki hamura tereyağ sürmeden üste koyup elimizle açalım ve sonra oklavayla açabildiğimiz kadar açıp hamuru pizza üzere 12 kesime bölelim.
  8. Arasına çikolatalı saralle sürelim ve kruvasan formunda saralım.
  9. Aynı süreci öteki ayırdığımız hamur içinde yapalım.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  11. Hamuru tepside biraz bekletelim.
  12. 200 derece fırında denetimli biçimde pişirelim.
  13. Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine pudra şekeri ilave edip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun 😊.

Çikolatalı Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Krem Şokola
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )
Churchill İçeceği
Jalebi
Altın Renkli Muffin
Kıymalı Kabak Çırtma
Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |