Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup

Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Kadayıf için;

  • 250 gram kadayıf
  • 4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz

Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kadayıfı uygunca parçalayalım, ufalayalım (bu süreçte daha kolay ufalamak için kadayıfı buzlukta yarım saat beklettikten sonra çabucak çıkarıp ufalayabiliriz)😊.
  2. Ardından orta ateşte orta ara karıştırarak 15 dakika kavuralım. Kadayıfımız hazır.
  3. Muhallebisini yapalım, öncelikle sütü, toz, şeker ,nişasta, un ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştıralım.
  4. Ardından orta ara karıştırarak göz göz olmaya yakın krema ve tereyağını ekleyelim.
  5. İyice karıştırıp 30 saniye kadar kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  6. Kuplara altına kadayıfı yerleştirelim uygunca yerleştirdikten sonra muhallebiyi döküp tekrar üzerine kadayıfı serelim.
  7. Tatlımız en az 2 saat dinlendikten sonra servis etmek için hazır afiyet şifa olsun.

Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası
Fırında Yumurtalı Avokado
Fırında Kabak Tatlısı
Haşhaşlı Revani
Etli Sebzeli Güveç
Tam Buğdaylı Simit
Hdabla | © 2025 |