Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup

Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Kadayıf için;
- 250 gram kadayıf
- 4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıfı uygunca parçalayalım, ufalayalım (bu süreçte daha kolay ufalamak için kadayıfı buzlukta yarım saat beklettikten sonra çabucak çıkarıp ufalayabiliriz)😊.
- Ardından orta ateşte orta ara karıştırarak 15 dakika kavuralım. Kadayıfımız hazır.
- Muhallebisini yapalım, öncelikle sütü, toz, şeker ,nişasta, un ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştıralım.
- Ardından orta ara karıştırarak göz göz olmaya yakın krema ve tereyağını ekleyelim.
- İyice karıştırıp 30 saniye kadar kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Kuplara altına kadayıfı yerleştirelim uygunca yerleştirdikten sonra muhallebiyi döküp tekrar üzerine kadayıfı serelim.
- Tatlımız en az 2 saat dinlendikten sonra servis etmek için hazır afiyet şifa olsun.
Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










