Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un(değişkenlik gösterebilir)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya(kuru maya)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
Sosu için;
- 1 kase domates konservesi(rendesi de olur)
- 2 yemek kaşığı ketçap
- Kekik
- Zeytinyağ
Garnitürü için;
- 2 adet kırmızı biber
- 5-6 adet yeşil sivri biber
- 3-4 adet orta uzunluk domates
- Mısır
- Kaşar peyniri
- Mozarella peyniri
- Sucuk
- Zeytin
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuz için uygun bir kaba su ve süt hariç tüm gereçlerimizi alalım. İçerisine suyumuzu ve sütümüzü denetimli bir formda ekleyelim. Güzelce yoğuralım ve yaklaşık 30 dk mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken öbür taraftan bir kap içerisine domates, yeşil biber ve kırmızı biberi doğrayalım. Peynirlerimizi rendeleyelim. Sucuk, zeytin ve mısırı kaselere koyalım.
- Sosumuz için; domates konservesi, ketçap, zeytinyağ ve kekiği bir kaseye alıp rondodan çekelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra halimizi verelim. Üzerini çatallayalım ki kabarmasın. Sosumuzu sürelim ve üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim
- . Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dk pişirelim sonra üzerine kaşar peyniri koyalım ve 5 dk daha pişirelim. Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












