Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram hindi ( yoksa 2 adet kalçalı tavuk but)
- 1 su bardağı un
- 1 adet soğan
- 2 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hindimizi düdüklü tencerede içine soğan ve tuz ekleyip yarım saat pişirelim.
- Başka bir tencerede unumuzu yağsız helva kavurur üzere kısık ateşte kokusu çıkasıya kadar kavuralım.
- Kavrulan unu küçük bi kaba alıp soğumasını bekleyelim.
- Bu sırada pişen hindimizi küçük ip üzere didelim.
- Hindimizin haşladığımız suyunu tencereye alalım içine soğuyan unumuzu elekten geçirerek katalım.
- Başka bir tavada zeytinyağımızı içine salçamızı, baharatlarımızı ekleyip kavurup hazırladığımız çorbamıza katalım ve bi hoş hepsini karıştırıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan çorbamıza dittiğimiz hindimizi ekleyelim tuz ve limonunu ekleyip 15 dk kadar kısık ateşte kaynatalım. Şimdiden afiyet olsun.
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

