Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 3-3 buçuk su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şekeri tencereye alalım. Kaynamaya bırakalım.
  2. 10 dk kaynattığımız şerbetin içine limon suyunu ekleyelim.
  3. 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için un hariç tüm gereçleri ekleyelim.
  5. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  6. Hazırladığımız hamurdan modüller koparıp elimizle biçimler verelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı üzerine sürüp çatallar ile çizikler atalım.
  8. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. İlk sıcaklığı çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
  10. Şerbetini çekmesi için dinlendirelim.
  11. İstenilen biçimde süslenip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ✌️.

Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabiye
Bazlama (Antalya Usulü)
Patates Çanağında Tavuk Sote
Beşamel Soslu Tavuk
Unsuz Glutensiz Protein Kaynağı Mercimek Ekmeği
Ayva Reçeli
Hdabla | © 2024 |