Soslu Elmalı Kek

Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 ortaboy elma

Üzerine serpmek için;

  • 1 çay bardağı kuru üzüm

Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt,şeker ve sıvı yağı çırpma kabında 3 dk çırpıyoruz.
  2. Bu harçtan 1 su bardağı ayıralım. (kekin üzerine sos olarak dökülecek).
  3. Çırpma kabında kalan harcın içine yumurtaları ekleyip yeterlice çırpalım.
  4. Ardından içine 2 su bardağı unu ve kabartma tozu ,vanilyayı ekleyip çırpalım.
  5. Yuvarlak yada kare borcamı yağlayıp içine kekinizi dökelim.
  6. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  7. Ortadan ikiye kesip ince ince silimler yapalım ay halinde.
  8. Kekin üzerine dizelim.
  9. 150 derecelik fırında 25 dk pişirelim.
  10. Fırından çıkan keki 3 dk. Soğumaya bırakalım sonra ayırdığımız 1 su bardağı sosumuzu kekin üzerine dökelim ,ardındanda üzerine 1 çay bardağı üzümü serpelim.

Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Tatlısı
Gerçek Madlen Kek (Madeleines)
Bal Kabaklı Muhallebi
Dana Kavurma
Fit Pancarlı Mücver
Terbiyeli Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |