Pekmez Soslu Tahinli Kek
Pekmez Soslu Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Piştikten sonra;
- Pekmez
Pekmez Soslu Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikser yardımıyla köpük olana kadar 5 dakika çırpalım üzerine sıvı yağ,süt, tahin ve cevizi ekleyip karıştıralım.
- En son vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım yağlamış olduğumuz fırın kabına alalım evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
- Pişen keki bir kenara alıp birinci sıcaklığının çıkması için 3,4 dakika bekleyelim birinci sıcaklığı çıkan keki dilimleyelim ve üzerine pekmezi gezdirelim (pekmezi dilimlenmiş yerlerden dökersek aralarınada girmiş olur)
- Soğuduktan sonra kekimizi servis edebilirsiniz.
Pekmez Soslu Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








