Annemin Dilimi Pastası

Annemin Dilimi Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gram krema

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin
  • 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un

Dış ganaj için;

  • 3 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Yarım çay kaşığı besin boyası ( pembe krem şanti için)

İçine;

  • Çikolata parçaları

Annemin Dilimi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremayı hazırlayalım.
  2. Süt, şeker,yumurta ,un ve nişastayı tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz ve sonra ocağa alıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen pasta kremasına vanilin ve tereyağını da koyup güzelce çırpıyoruz ve öbür bir karıştırma kabına alıp streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan pasta kremasına kremayı ekleyin blender ile 5 dk çırpıyoruz.
  5. Pandispanya için oda sıcaklığında yumurtaların beyazını ve sarısı ayırıyoruz.
  6. Önce yumurta sarısını alalım ve içine şekeri koyup hafif beyazlayana kadar çırpalım.
  7. Sonra ılık suyu koyup tekrar çırpıyoruz.
  8. Vanilin, kabartma tozu ve unu da ekleyip spatula ile söndürmeden çırpalım.
  9. Yumurta beyazlarını çırpma kabına alıp blender ile krem şanti üzere olana kadar çırpıyoruz.
  10. Çırptığımız yumurta beyazlarını yumurta sarısının üzerine 2 etaplı formda az az koyarak söndürmeden karıştırıyoruz.
  11. Yuvarlar kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt kenarlarına da yağ sürüp dikkatli ve eşit biçimde pandispanya hamurumuzu kalbımıza döküyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli biçimde pişiyoruz.
  13. Pandispanya pişerken krem şanti için karıştırma kabına toz krem şantiyi ve sütü alıp blender ile katılaşana kadar çırpıyoruz.
  14. Krem şantiden 3 yemek kaşığı öteki kaba alıp besin boyası koyup tekrar çırpıyoruz.
  15. Fırından aldığımız pandispanya soğuyunca dikkatli halde bıçak yardımıyla kalıptan çıkarıyoruz ve pandispanyayı 2ye bölüyoruz.
  16. Pastamızı  yapacak olduğumuz tabağını alıp altına yarım yemek kaşığı pasta kreması koyalım ve alt tabanı olan pandispanyayı tabağa alalım. ( altına pasta kaymaması için krema sürdüm).
  17. Tabanın kenarlarına krem şanti sıkalım ince biçimde ve sonra pasta kremasını koyup eşit halde dağıtalım ve çikolata kesimlerini da ekleyip öteki pandispanyayı üzerine koyup düzeltelim.
  18. Krem şantiyi azar azar spatula ile alıp pürüzsüz biçimde yayalım ve en son tekrar bir kat daha geçip fazla krem şantiyi alalım.
  19. Pembe yaptığımız krem şantiyi sıkma torbasına alıp bir dilim kadarına desenli uç ile büyüklü küçüklü çiçekler yapalım ve yenilenebilir çiçekleri de üzerine dağınık formda koyalım.
  20. En son yazısı için hazır glazür ile” annenin dilimi” yazıp pastamızı 2 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🙂 :).

Annemin Dilimi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labne Dolgulu Krep (Kahvaltı)
Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi
Nohutlu Et Yemeği Tarifi
Tavuk Baget Kızartması
Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi
Hdabla | © 2025 |