Annemin Dilimi Pastası

Annemin Dilimi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 gram krema
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
Dış ganaj için;
- 3 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yarım çay kaşığı besin boyası ( pembe krem şanti için)
İçine;
- Çikolata parçaları
Annemin Dilimi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayalım.
- Süt, şeker,yumurta ,un ve nişastayı tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz ve sonra ocağa alıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Pişen pasta kremasına vanilin ve tereyağını da koyup güzelce çırpıyoruz ve öbür bir karıştırma kabına alıp streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan pasta kremasına kremayı ekleyin blender ile 5 dk çırpıyoruz.
- Pandispanya için oda sıcaklığında yumurtaların beyazını ve sarısı ayırıyoruz.
- Önce yumurta sarısını alalım ve içine şekeri koyup hafif beyazlayana kadar çırpalım.
- Sonra ılık suyu koyup tekrar çırpıyoruz.
- Vanilin, kabartma tozu ve unu da ekleyip spatula ile söndürmeden çırpalım.
- Yumurta beyazlarını çırpma kabına alıp blender ile krem şanti üzere olana kadar çırpıyoruz.
- Çırptığımız yumurta beyazlarını yumurta sarısının üzerine 2 etaplı formda az az koyarak söndürmeden karıştırıyoruz.
- Yuvarlar kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt kenarlarına da yağ sürüp dikkatli ve eşit biçimde pandispanya hamurumuzu kalbımıza döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli biçimde pişiyoruz.
- Pandispanya pişerken krem şanti için karıştırma kabına toz krem şantiyi ve sütü alıp blender ile katılaşana kadar çırpıyoruz.
- Krem şantiden 3 yemek kaşığı öteki kaba alıp besin boyası koyup tekrar çırpıyoruz.
- Fırından aldığımız pandispanya soğuyunca dikkatli halde bıçak yardımıyla kalıptan çıkarıyoruz ve pandispanyayı 2ye bölüyoruz.
- Pastamızı yapacak olduğumuz tabağını alıp altına yarım yemek kaşığı pasta kreması koyalım ve alt tabanı olan pandispanyayı tabağa alalım. ( altına pasta kaymaması için krema sürdüm).
- Tabanın kenarlarına krem şanti sıkalım ince biçimde ve sonra pasta kremasını koyup eşit halde dağıtalım ve çikolata kesimlerini da ekleyip öteki pandispanyayı üzerine koyup düzeltelim.
- Krem şantiyi azar azar spatula ile alıp pürüzsüz biçimde yayalım ve en son tekrar bir kat daha geçip fazla krem şantiyi alalım.
- Pembe yaptığımız krem şantiyi sıkma torbasına alıp bir dilim kadarına desenli uç ile büyüklü küçüklü çiçekler yapalım ve yenilenebilir çiçekleri de üzerine dağınık formda koyalım.
- En son yazısı için hazır glazür ile” annenin dilimi” yazıp pastamızı 2 saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🙂 :).
Annemin Dilimi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













