Soslu Portakallı Kek

Soslu Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Portakal sosu için
- 1 portakalın suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzerine beyaz glazür için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
Soslu Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalı güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan küp küp doğruyoruz.
- Blendera alıp parçalıyoruz ,üzerine yumurtaları kırıp şekeri ekliyoruz.
- Tekrar blenderdan geçirip sıvı yağ, un ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında alt-üst pişiriyoruz.
- Sonra sosunu hazırlıyoruz portakal suyu suyunu uygun bir tavaya alıp şekerini ekliyoruz ve ocakta kaynatıyoruz .
- Daha sonra pişen kekin üzerine { kek sıcak olacak sos da sıcak olacak biçimde } döküyoruz.
- Sonrasında glazürü hazırlıyoruz .
- Bir çay bardağı pudra şekerini uygun bir tabağa alıp üzerine bir yemek kaşığı süt ve bir yemek kaşığı portakal suyu ekleyip güzelce karıştırın bu biçimde glazürü hazır hale getiriyoruz.
- Kekin üzerine döküyoruz.
İşte bu kadar deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗👋.
Soslu Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






