Soslu Portakallı Kek

Soslu Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Portakal sosu için

  • 1 portakalın suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzerine beyaz glazür için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu

Soslu Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalı güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan küp küp doğruyoruz.
  2. Blendera alıp parçalıyoruz ,üzerine yumurtaları kırıp şekeri ekliyoruz.
  3. Tekrar blenderdan geçirip sıvı yağ, un ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
  4. Ardından yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170°c fırında alt-üst pişiriyoruz.
  6. Sonra sosunu hazırlıyoruz portakal suyu suyunu uygun bir tavaya alıp şekerini ekliyoruz ve ocakta kaynatıyoruz .
  7. Daha sonra pişen kekin üzerine { kek sıcak olacak sos da sıcak olacak biçimde } döküyoruz.
  8. Sonrasında glazürü hazırlıyoruz .
  9. Bir çay bardağı pudra şekerini uygun bir tabağa alıp üzerine bir yemek kaşığı süt ve bir yemek kaşığı portakal suyu ekleyip güzelce karıştırın bu biçimde glazürü hazır hale getiriyoruz.
  10. Kekin üzerine döküyoruz.

İşte bu kadar deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗👋.

Soslu Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Cookie
Buğdaylı Yoğurt Çorbası
Browni Kurabiye
Spoonful Tatlısı
Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç
Kandil Simidi
Hdabla | © 2025 |