Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 -4 adet patlıcan

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Yarın çay bardağı galete unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığına yakın tuz
  • 1 buçuk su bardağı su

Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeğimizin imaline patlıcanları uzunlamasına dilimleyerek başlayınız, sonra derin bir kaba su koyup içine 1 yemek kaşığı tuz koyup patlıcanları suda 30 dakika bekletinizki acısı çıksın.
  2. Diğer yanda köftenin üretimi için soğanı rendeleyiniz, sarımsakları eziniz yoğurma kabınızın içine kıymayı koyunuz üzerine köfte için olan öteki gereçleri ek edip güzelce yoğurunuz.
  3. Daha sonra dilimleyip suya koymuş olduğunuz patlıcanları sudan çıkarıp kağıt havluyla kurulayınız.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz patlıcanları tepsiye dizip üzerine sıvı yağ sürünüz.
  5. Fırına koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  6. Sonra fırından çıkarmış olduğunuz patlıcanlarınızın üzerine hazırlamış olduğunuz köfteyi her tarafına gelecek halde yayınız.
  7. Güzelce rulo formunda sarınız hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra şişe takip tepsiye koyunuz sosunu hazırlamak için 1 yemek kaşığı tereyağını eritiniz, 1 yemek kaşığı salçayı ek edip bir iki dakika kavurunuz.
  8. Sonra sıcak şu ve tuzunu ekleyip patlıcanların üzerine dokunuz evvelce ısıtılmış 185 derecelik fırında 40 -45 dakika kadar pişiriniz. İster pilavla isterseniz salatayla servis yapınız.

Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmaniye Kurabiye
Kadın Budu Köfte
Portakallı Etimek Tatlısı
Yeşil Mercimekli Ve Arpa Şehriye Çorba
Çıtır Mercimekli Rulo Börek
Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta)
Hdabla | © 2025 |