Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta)

Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumuşak margarin yada tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 1’inin akı yüzeyi için ayrılacak
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı silme tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Yüzeyi için;

  • 1 adet yumurta akı (ayırdığımız yumurta akı)
  • Susam

Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1.5 çay bardağı pudra şekeri, 2 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozunu ekleyip karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamur elimizi bırakınca kulak göğsünden biraz daha sert olsun lakin çok sert bir hamur olmayacak.
  2. Şekil verin ben bir kısmını küçük çubuk ve yuvarlak yaptım hamuru yuvarlayıp, üzerine biraz bastırıp yassıltıp, kare kare kesebilirsiniz.
  3. Önce yumurta akına sonra susama bulayıp, tepsiye dizin. 150 derecede kızarana kadar pişirin.

Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İmam Sarığı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Cevizli Yumuşak Kek
Ev Yapımı Mahlepli İçecek
Özel Kısır Tarifi (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan)
Bazlama Sandviç
Soslu Kaburga Mısır (Videolu)
Ağızda Eriyen Üzümlü Çikolatalı Cookie
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet