Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta)

Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumuşak margarin yada tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta 1’inin akı yüzeyi için ayrılacak
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Yüzeyi için;
- 1 adet yumurta akı (ayırdığımız yumurta akı)
- Susam
Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1.5 çay bardağı pudra şekeri, 2 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozunu ekleyip karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamur elimizi bırakınca kulak göğsünden biraz daha sert olsun lakin çok sert bir hamur olmayacak.
- Şekil verin ben bir kısmını küçük çubuk ve yuvarlak yaptım hamuru yuvarlayıp, üzerine biraz bastırıp yassıltıp, kare kare kesebilirsiniz.
- Önce yumurta akına sonra susama bulayıp, tepsiye dizin. 150 derecede kızarana kadar pişirin.
Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











