Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı kırık pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 kol taze soğan
- 5 kısım maydanoz
- Tuz
Köfteleri bulamak için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kadın Budu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, pirinçi haşlayıp, piştikten sonra,süzelim. Akabinde maydanoz,ve taze soğanı,ince ince doğrayın.
- Karıştırma kasenin içene, kıyma taze soğan, maydanoz, domates salçası, karabiber, kimyon,tuz, karbonat, haşlanmış pirinç ek ederek birlikte köfte harcını yoğurun.
- Köfteyi yoğurduktan sonra, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Galeta ununa, nişasta,göz kararı tuzu ek ederek birlikte karıştırın.
- Karıştırma kasenin içene,yumurtaları kırın üzerine ,toz kırmızı biber ek ederek birlikte çırpın.
- Köftelerden ceviz büyüklüğünde, modüller koparıp,avuç içinde hal vererek, evvel yumurtaya, akabinde galeta ununa bulayıp kızgın yağda, artlı önlü pişirin.
- Kızaran köfteleri, servis tabağına bırakın. Dilek ederseniz,ketçap ile servis yapın.
Kadın Budu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



