Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5 kol taze soğan
  • 5 kısım maydanoz
  • Tuz

Köfteleri bulamak için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kadın Budu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, pirinçi haşlayıp, piştikten sonra,süzelim. Akabinde maydanoz,ve taze soğanı,ince ince doğrayın.
  2. Karıştırma kasenin içene, kıyma taze soğan, maydanoz, domates salçası, karabiber, kimyon,tuz, karbonat, haşlanmış pirinç ek ederek birlikte köfte harcını yoğurun.
  3. Köfteyi yoğurduktan sonra, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Galeta ununa, nişasta,göz kararı tuzu ek ederek birlikte karıştırın.
  5. Karıştırma kasenin içene,yumurtaları kırın üzerine ,toz kırmızı biber ek ederek birlikte çırpın.
  6. Köftelerden ceviz büyüklüğünde, modüller koparıp,avuç içinde hal vererek, evvel yumurtaya, akabinde galeta ununa bulayıp kızgın yağda, artlı önlü pişirin.
  7. Kızaran köfteleri, servis tabağına bırakın. Dilek ederseniz,ketçap ile servis yapın.

Kadın Budu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Pişi Tarifi
Paskalya Çöreği
Maş Fasulyeli Salata
San Sebastian Cheesecake
Sıkma (Yöresel)
Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |